V

v

v

v

v

v

MAKEDONON

V

v

v

v

v

v

v

MAKEDONON

 

Alexandroy Makedonon
 

   30/01/2020   Македонија

   

???????OHv

       Излeз, од политичката ситуација, која с повеќе и повеќе с продлабочува, CЀ: ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ CЀ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе  години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава.

       Во Република Македонија, најголем проблем во опшеството, курупцијата и криминалот во високите политички институции на државата, од самата независност. Криминалците стануваат политичари и легално, преку криминално делување на јавна политичка функција, стекнуваат енормно висок незаконски стекнат капитаал, на сметка на народот и државата. Таквите политичари н работат во интерес на народот и државата, туку ексклузивно за нивни личен интерес, а државните ресурси си ги присвојуваат на сите државни нивоа.

За ефикасна борба против криминалот во високите политички институции во државата, треба да с усвојат соодветни закони, некои од нив:

1. ''Закон за потекло на имотот на имотот на политичарите, воедно и на сите државни функционери''.

2. ''Закон за изборѝ'', каде кривично обвинети и помилувани лица за криминал и тероризам и лица под кривична истражна постапка, да н можат и да им биде забрането да излегуваат на политички избори за извршување на јавна политичка функција и дипломатскa функција за Република Македонија. За да на такви криминогени индивидуи им биде забранет пристапот кон било каква јавна политичка и дипломатска функција во интерес на народот и државата.

  Во Република Македонија с уште нема слобода на говор и движење, нема ''бизнис атмосвера'' за работодавачите без да бидат ''изрекетиранѝ'' од ''политичаритѐ'' на државните функции.

       Со најновото зголемување на царинината на половните авто-возила за 200% од страна на владата, н с заштитуваат концесионерите на нови возила, туку владата по не знам кој пат, дава на знаење дека тие кои зеле странски пасоши, имале право, така да тие, кои имаат странски пасоши, ќе си набават возила од странство, на стрнски талички, а ќе ги возат по патиштата на Република Македонија, со тоа се прави даночно-финансиска штета на држвата, односно странците на тој начин имаат повеќе даночни олеснувања од народот. Во Република Македонија циркулираат многу странски возила, а го прекршуваат временскиот законски период за циркулација. 

Сите влади на Република Македонија работеле и работат на штета на народот и државата.

       Изборот со 59 гласа на помилуваниот за тероризам Т.Џ. за претседатл на Собранието на Република Македонија незаконски и неуставн, затоа сите закони с незаконски и неуставни и с што има потпишано незаконско и неуставно и н важи и треба и ќе с поништи. 

''Законот за јазицѝ'' е донесен на неуставен и незаконски начин, не важи тој ерес.

        Coбранието и владата на Република Македонија според Уставот и законски н можат и н смеат да го менуваат Уставното Име, тоа е и нашето историско Име на нашата држва - Република Македонија, без тоа Име сме ''0'', сите кои делувале во таа насока, ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

      Објавување на закони, ''договорѝ'' и итн, во Службен Весник на Република Македонија, без потпис, а со тоа и без одобрение на претседателот на Република Македонија, кривично дело и тој закон, ''договор'', указ и итн н важи и треба и ќе се уќине, одговорните ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

Заев е срам за земјата во која е роден, политички дилетант и измамник, изрод и да те нема повeќe вo политикa

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЀ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЀ  МЕНУВА.

ТЕМЕН СЀ ОБЛАК ЗАДАДЕ НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА АЈДУЧКАТА РАМНИНА. 

ОРЕЛ ПОД ОБЛАК ЛЕТАШЕ ЦРВЕНО ЗНАМЕ НОСЕШЕ, ЦРВЕНO ЗНАМЕ НОСЕШЕ, НА ЗНАМЕТО ПИШУВАШЕ.

ОРЕЛ ПОД ОБЛАК ЛЕТАШЕ ЦРВЕНО ЗНАМЕ НОСЕШЕ, ЦРВЕНИ ЗНАМЕ НОСЕШЕ, НА ЗНАМЕТО ПИШУВАШЕ.

 СТАНУЈТЕ БРАЌА НЀ СПИТЕ, ЗЕМАЈТЕ ПУШКИ, КУРШУМИ, ЗЕМАЈТЕ ПУШКИ КУРШУМИ И ТИЕ ТАНКИ НОЖОВИ. 

СО ДУШМАНИ ДА СЀ БИЕМЕ, СЛОБОДА ДА ДОБИЕМЕ, СЛОБОДА ДА ДОБИЕМЕ, ЗА МАЈКА МАКЕДОНИЈА, НАШАТА ТАТКОВИНА.

           Македонците зборуваат венетски дијалект, од самото постоење.

 СЛОВЕН - СЛО ВЕН - СЛОВО ВЕНЕТО, тие што зборуваат венетски дијалект.

 Македонците, помалку или повеќе сé генетски, различни од другите "словени". Најголема концентрација на "антички" Македонци денес живее во Република Македонија.

Во Грција живеат нешто повеќе од 10.800.000 жители, a во Македонија околу 2.400.000,.. и пак има повеќе "антички" Македонци, во Република Македонија, отколку во Грција, иако Грција има 3 пати повеќе жители од Македонија. 

Тестот го има правено странска фирма ''Igenea DNK''. Значи тие не тестирале.

Македонци сé сите лојални граѓани на Република Македонија и сите тие кои сé сметаат како такви од целиот свет.

        КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''изрежано на карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.

За разлика од "плитките" историчари кои "ефтино" ја продаваат нашата Македонска историја и култура, ВИСТИНСКИТЕ историчари, можат да докажат дека Алексансар Македонски, зборувал Македонски јазик не многу различен од денешниот, а Татарите (пра бугарите) исто и тие биле Македонци.

Татаро-бугарите кој според руските истории, потекнувале од војниците на Александар Македонски, а некои од нивните водачи сè сметале и за синови на Александар Македонски, сè до 13 век зборувале туркомански јазик.

Има историски податок од 13 век од англискиот професор на оксфордиот универзитет др. Роџер Бакон (1211-1294), со највисока универзитетска титула Доктот Мирабилис, дека бугарите од денешна Бугарија говореле турски јазик.

Tој факт тој нé го пренесол од некој друг извор, туку во 13 век лично ја посетил денешна Бугарија - Мала Бугарија (меѓу Стара Планина и Дунав) и вистинска азијатска Бугарија (Голема Бугарија), па во своето дело „Опус Мајус 1268 г. вели:

„Мала Бугарија е во Европа и таму тие (бугарите) го говорат јазикот на бугарите кои живеат во Голема Бугарија, која е во Азија''. (Kazan. The Enchanted Capital).

Русите, за прв пат ги нарекле антите (словените од Бугарија) бугари дури во средината на 19 век (Кепен 1850, c. 196; 1852: 40; 1861, c. 62, Каранастас-Радова 2001, c. 23). 

Шопите или Шпојето, исто така и тие сé Македонци.

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Американскиот Стејт департмент: Грција и Бугарија ги кршат правата на Македонците  

Непочитувањата на правата на македонското национално малцинство во Грција и во Бугарија се во последниот Глобален извештај за човековите права кој американскиот Стејт департмент го објави вчера.

 14/03/2019   Македонија

Нè сте заборавени и нема никогаш. Цврсто да застанете и да сè борите за она кое што праведно ви припаѓа, Пирин, Шопските Предели, Егеј, Вардар, Пустец, Голо Брдо, Прохор Пчински, Гора - Македонија.

02/03/2019   Македонија

       ДО МАКЕДОНЦИТЕ ШТО ЖИВЕАТ ВО ДЕНЕШНА ФАШИСТИЧКА ГРЦИЈА, БУГАРИЈА И насекаде по светот. Македонци нé сте заборавени и нема никогаш да бидете заборавени. ЦВРСТО ДА ЗАСТАНЕТЕ И ДА СÈ БОРИТЕ ЗА ОНА КОЕ ШТО ПРАВЕДНО ВИ ПРИПАЃА - МАКЕДОНОН

Македонците од Егејска Македонија сè по втор пат предадени на ист начин како за време на грчката граѓанска војна од 1944-48, од власта на внатрешните непријатели на Македонија и Македонскиот народ.

 

Со криминално-геноцидниот договор од Преспа, само на "легален" начин негаторите, од странство, а сега и од наша страна, ги оспоруваат Македонците кои сè под грчка окупација од 1912 година.

        Ние Македонците, имаме обврска и треба да сè сеќаваме на нашето минато, позитивно или негативно. Не è наш проблем што во 21 век, нашите внатрешни велепредавници, грците, бугарите и останатите негатори сè, се уште нецивилизирани.

06/03/2019   Македонија

       Говорот на омраза во Република Македонија е особено поттикнат од криминалното политичко делување на диктаторот Заев здружен со помилуваните теруристи, кои заедно ''продаваат само'' воздух.

Тие кои сакаат да си го сменат името и идентитетот, е нивно право, но немаат никакво право да го менуваат Името, идентитетот, историја и културата на Македонcкиот народ и Македонија. 
Во Републка Македонија мнозинство е Македонскиот народ. 
Републка Македонија е матична држава, нé, само на Македонците во Републка Македонија, туку на сите Македонци во целиот свет.

Со ''Преспанскиот договор'' и ''договорот со Бугарија'', Република Македонија сакаат да ја остават без историја, кутура и име.

Процесот околу смена на Уставното и вековно име на Македонскиот народ - Република Македонија, може да сé поврати, бидејќи тој процес е незаконски и неуставен. 
Сегашниот и идниот Пре
тcедател на Република Македонија може да го поврати тој криминален процес, сите кои велат, нé, лажат.

На криминалот со криминалци во високите политички институции на Република Македонија и дипломатските претставништа, НЕМА ДА ИМА КРАЈ.

 

        ООН Е СЛУГА НА МАКЕДОНСКИТЕ ДУШМАНИ, ЕТНОГЕНОЦИДНИОТ КРИМИНАЛЕЦ АНТОНИО ГУТЕРЕШ ГО ''ОЗАКОНИ'' БЕЗ ДОЗВОЛА НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НАРОДОТ ШТО ЖИВЕЕ ВО НЕА, CПРОТИВНО НА РЕФЕРЕНДУМОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  КРИМНИНАЛНОТО И ГЕНОЦИДНО ДЕЛУВАЊЕ НА КРИМИНАЛНИОТ ГЕНОЦИДЕН ДИКТАТОР ЗАЕВ. 

ООН не дозволуваше зачленувње на Република Македонија под вековното, историското и yставното Име на Македонците. 
ООН го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците, од самото основање, го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците во денешана Северна и цела Грција за тоа ништо не прави. 

Дефинитивно Германија испадна и é голем негатор на Македонија и Македонскио народ. ''Договорот од Пресепа'', во кој сé негира сé што е Македонско, е креиран во САД, сé предпоставува дека, сé е организирано од Демокрадската партија, потплатено од Сорос, но, Републиканците, испаѓа дека биле, за. 

ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИЈАТЕЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА Е СЕ, од Република Македонија и воопшто од целиот свет, да го негираат актуелното Собрание, предводено од дезертерот, терорист и незаконски Претcедател на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери и Владата на Република Македонија, предводена од помилуваниот криминалец, Зоран Заев и сите одлуки што произлегуваат од истите, бидејќи тие сé незаконски, неуставни и криминални. 

Криминалната Влада и Парламентарното мнозинство во Собранието на Република Македонија, немаат повеќе легитимитет и кредибилитет и треба веднаш да си поднесат оставка.

ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија,
НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Ѐ КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЀ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА,
Н
Ѐ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

Hеспособноста на политичарите ја плаќаат граѓаните

НАТО  И  ЕУ  ИГРААТ  СВОИ  ИГРИ, А НИВНИТЕ  ПРАВИЛА  ГИ ПРЕКРШУВААТ  ОД  НИВ, КАКО И КОГА ИМ  ОДГОВАРА.

      Со незаконска активација на криминалниот "Преспански договор",  во Република Македонија, ќе станеме робови на Грција.

Со криминална активација на криминалниот "Преспански Договор" на Македонците им сè оспорува слободно изразување и именување на историскиот идентит и името на државата во кои тие живеат. На тој нецивилизиран и криминален начин на Македонците им сè оспорува 6 - от Амандман од ООН.

"Договорот од Преспа" е нецивилизиран акт, НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ мора и може да сè поништи: 

а) нема потпис од Претcедателот, 

б) Името на државата нè може да се менува во Собранието, 

с) Договорот е потпишан од неовластен функционер. 

Со кој авторитет двојца нецивилизирани "укинуваат" народ.

Референдумот за ратификација на ''Преспанскиот Договор'' беше неуспешен, целата процедура за негова ''активација'', во Република Македонија е незаконска.

Македонскиот народ е единствен народ во Европа на кој му сè оспорува правото на самоопределување, нè само во "цивилизираната Европа", туку и во ОН. Скopo cите држави во Европа потекнуваат од Македонија, засрамете сè "цивилизирани европјани".

Македонија и Македонскиот народ е предаден и продаден од страна на политичарите во Република Македонија. Македонскиот народ треба самоиницијативно да с организира, бидејќи нашата држава Македонија во опасност.

Имаме 81 грешник, предводени од еден дезертер и терорист кои ќе одговараат кривично. СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НЕМА АВТОРИТЕТ и НАДЛЕЖНОСТ да го менува Името на нашата држава. Сите ќе завршат во КПД.

Ова Собрание на Република Македонија, предводено од дезертерот и терорист, è не легитимно и нема мандат да го менува Вековното Име на Државата на Македонците. Измените сè не легитимни, нè ги признаваме, ниту некогаш ќе ги признаеме. Неприфатливо е и тероризмот да сè легализира.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

академик Блаже Ристевски

 

МАКЕДОНИЈА ИМА НАДЕЖ И СИЛА!

МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

       Обид на внесување на "Охридскиот договор" во Уставот на Република Македонија терористички акт. На тој начин c дава до знаење на терористите од целиот свет, дека со тероризам може да с менува Устав. Никоја цивилизирана земја на светот, нема да не земе сериозно во предвид.

Заев е срам за земјата во која е роден, политички дилетант и измамник. 

Оставка Заев - изрод и да те нема повeќe вo политикa!

Законите и Уставот с створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

 

СРАМОТ  нa Македонија

        Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

 

 

       '' СЛАВАТА НЀ СЀ ПОСТИГНУВА СО ТУЃИ РАЦЕ ''  -  Василeoc  АЛЕКСАНДАР   МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vv

 
 
 

 

 BACИЛEOH  МАКЕДОНOH

MAKEDONON

vv
MAKEDONON

MAKEDONON

Гордеј с Филипе, славен Василeoc наш Македонон,
Pадувај се Македонијa, земјo нашa најмила,
зoшто ти си татко на Александар,
а ти се викаш негова татковинa.

Каде е вода текла,... пак ќе тече,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, така рече.


Алекcандрoj Македонон е Македон,
Македон е Алекcандрoj Македонон, OH, OH.
Еј, да знаете, Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, ние Македонците не даваме.
Од Македонија и Алекcандрoj Македонон славeн Василeoн Македон, нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја најмила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

a

 

 

М А К Е Д О Н Ц И, ГЛАВАТА ГОРЕ

М А К Е Д О Н Ц И  ГЛАВАТА ГОРЕ!... Цврсто да застанете на нози и борeте се за она кое праведно ви припаѓа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

Makedonian Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

''Makedonia,, = Македонија

??? ??? ???????? ??????????     

Да помогнеме на Државната администрација на Република Македонија да си го напише името правилно на латиница, за да странците и нашите, го читаат и фонетски изговараат правилно нашето Македонско Име,... ПОВЕЌЕ

 

КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

??????? ?? ????T?     

Каменот од Розета е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''изрежано на карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.,... ПОВЕЌЕ

 

Цар САМОИЛ 

 ????? ??????????

Bо времето на македонскиот цар Самоил не постоела држава под името”Бугарија”. Таа тогаш мала државичка го носела името “Паристрија” и тоа име суштествувало се до 1878-та година.... ''СО ТОА ШТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМОИЛ МУ ДАРУВА ЗЛАТНА ЦАРСКА КРУНА И ПАТРИЈАРШИСКО ДОСТОИНСТВО'',.. ПОВЕЌЕ

 

 

''Крадци на туѓ труд''

Нашите уметнички дела, кои ние ги создаваме, со макотрпна работа, сé за да ние сé финансираме преку наши производи, а нé прилагодени од ''крадци на туѓ труд'', за нивни комерцијални профити и итн., без наше знаење и одобрение,... ПОВЕЌЕ

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА (2)

 

Cамо Македонците, останале до ден денес како Македонци.
Има одредена група на македонски племиња  кои преминале во други народи, тоа некои и самите си го декларираат, дека потекнуваат од македонците,... ПОВЕЌЕ

 

КОЈ ГИ ОРГАНИЗИРА ПРВИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ???

 Zaev: I jas sum albanec

ВО ЧЕСТ НА ПОБЕДАТА ВРЗ ПЕРСИЈА И ОТСТРАНУВАЊЕ НА ПЕРСИСКАТА ОКУПАЦИЈА ВРЗ МАКЕДОНИЈА, АЛЕКСАНДАР ПРВИ ГИ ОРГАНИЗИРА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ НА,.. ПОВЕЌЕ

 

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА

 

History of Macedonia

Александар Македонски нé може да сé именува како ''грк'', бидејќи во негово време НЕ ПОСТОЕЛЕ ''грци'', а идните грци, после 1830, сé Јонците од Mало Азија и сродниците на јонците од Пелопонез, но таму не биле сите ''сродницѝ на јонците'', таму имало и ''илотѝ'', домородно не асимилирани,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОПЕРАЦИЈА ЦИВИЛИЗАЦИЈА

?TO?     

Не треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари,... ПОВЕЌЕ

 

 

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство

Imeto ne go davame      

''Сите овие настани се завеса низ која лесно гледаат вистинските Македонци, кој не гледа утре нема да биде Македонец и ќе се разбуди како северно жител, граѓанин на нечија територија. Мора да знаат дека нема да се откажеме од нашите барања, тие се нови избори, легитимитетот е на народот и тој ќе решава, нема повеќе туѓи химни во нашата земја и да живее Македонија'', порача Дамовски,... ПОВЕЌЕ

 

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК 

?????? ?? ?? ????? ?????? ?????? ?????????? ?????     

Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ,.. ЗАПУШТЕНИ и тоа со закон од 1995, од Р. Македонијa,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Населување на Албанците во Македонија

 Zaev: I jas sum albanec     

Цариград, (Ромеја - Источнaта Римска Империја - Вториот Рим) со цел да го разбие етничкото единство на Македонците, во нивната татковина населил туѓи колонисти,.. ПОВЕЌЕ

 

 

 

Колиме по заповед на кралот!

???????????? ?? ??????? ?? ????? ??????????

грчката војска влегла во селото на 23 јуни во пет часот попладне, веднаш собрале 60 селани, ги однеле во блиската корија и ги убиле. Истата ноќ цело село ечело од писоците на жините и девојките што грчките војници ги силувале до смрт: Со свои очи видов како ја обесчестија снаата на ... дванаесетгодишната ќеркичка на ... и жените беа врзувани по три, беа тепани и фрлани под нозете на коњите,... ПОВЕЌЕ

 

 

АPИCTOTEЛ

 

Онa сме што постојано го правиме. Затоа, моќта за контрола на нашата работа може да ја контролира нашата карактеристика, моќта за контрола на нашиот карактер е моќта за контрола на нашиот живот,... ПОВЕЌЕ

 

КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

?? ???????? ????? ??, ????? ?? ? ??????? ??? ???????     

Ако локалитетот близу Свети Николе, посветен од древни времиња на Божицата Мајка Ма, богот СЕ и нивниот син Македон, е важен,... ПОВЕЌE

 

 

 

БЕЗ, Македонија, нема забава - ''No, Makedonia, no party''

Знамето на Древниот Лав, најпосле ќе се се издигне над Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Осквернавија на моштите на Филип Македонски

???????????? ?? ??????? ?? ????? ??????????

Kоја е таа садо-мазохистичка потреба да се изложат јавно посмртните останки на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација, како туристичка атракција,... ПОВЕЌЕ

 

 

Св. Кирил и Методиј

??. ????? ? ???????     

По прецизна итерпретација на зборот СЛОВЕН е: СЛОВО BЕНЕТОСЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО - тие што го зборуваат јазикот на Венетите, биле браќа родени во,...  ПОВЕЌЕ

 

КЛЕОПАТРА СЕДМА ФАРАОН НА ЕГИПЕД 

Cleopatra

Плутарх запишал дека мајчин јазик на Клеопатра бил “македонскиот јазик”! “Беше вистинско задоволство да се слуша звукот на нејзиниот глас со кој, како инструмент со многу жици, таа преоѓаше од еден јазик во друг, така што имаше само,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОЛИМПИЈА - ВАСИЛЕВНА НА МАКЕДОНИЈА

 ????? ????? ?A???? ?? ????????     

Олимпија е ќерка на Молосиаскиот владетел Неоптолемеј ВТОРИ, кои се сметале за потомци на Ахил. Првичното име и било Поликсена, но во детскиот живот го носела името,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Осквернавија на македонските гробници

?????????????? ?? ???????????? ????????

 

    

Осквернавија на македонските гробници од страна на грчките археолози продожува....... ПОВЕЌЕ

 

 

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ 

????? ????? ?A???? ?? ????????     

Xелените се луѓе од античкиот период кои го обожавале Богот на Сонцетo, значи тоа било религија, како денес христијанството, НЕ НАЦИЈА. Значи во таа религија од античко време која денес не постои, тие луѓе верувале и го обожавале,...  ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА - ХЕЛАС - ЕЛАС

??. ????? ? ???????     

Грција или Хелас ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА Е СТВОРЕНА 1829 ГОДИНА со помош и заштита на Франција, Обединетото Кралство и Русија  ПОД ВОДСТВО НА КРАЛОТ ОТТО  од Вителсбах, Принц од Бавариjа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

КИРИЛИЦА

????????     

Мора да се потенцира дека кирилицата НЕ е создадена од учениците на Кирил и Методиј. Причините за тоа се многу едноставни, тие од почит кон своите учители ја задржале глаголицата во Охридската школа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

МА - КЕ

??????????? ????????? ?? ??????????

ЛЕГЕНДАТА за почетокот на Македонија.  БОГОТ на Сонцето ИЛЕ заљубен во Богињата МA спaѓа на земјата и се соединува со Богињата МA,... ПОВЕЌЕ

 

 

СТРАНИЦА НА СРАМОТ

??. ????? ? ???????

СРАМНОТО И ПРЕДАВНИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,...  ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА

??. ????? ? ???????     

Зад Олимп е Македонија и вие морате да го дадете животот за да ни ја вратите повторно таа земја во нашите пазуви, ако одбивате да го дадете животот во името на Елада, тогаш останете во Атина и живејте како просјаци,...  ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНИЈА -   ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

??. ????? ? ???????

Нашата храбра војска со чест ја исполнује својата света задача. Секаде каде што гази бербатната фашиска чизма таја води безмилосна борба за избркуење на окупаторот и неговото потполно уништуење,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

???? ??? ??? ????????? ??? ????? ?? ????

Mајорот Воин Поповиќ, придружуван од една чета четници, припадници на организацијата „Црна рака”. Воин Поповиќ повторно им ставил до знаење на граѓаните на Велес дека треба да се прогласат за Срби,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 *** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  V

  MAKEDONON MAKEDONON
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.