v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  18.03.2020 Македонија 

??????? ???? ?????????

Прогласена Вонредна Состојба во Република Македонија

       По повод ефкасно справување со епидемијата на ''корона вирусот'', претседателот на Република Македонија С. Пендаровски, поддржан и од позиција и опозиција, како што наведува, прогласи вечерва, 30 дневна вонредна состојба, воедно и одложување на парламентарните избори кои беа закажани за 12 април, на неодредено време. По потреба вонредната состојба ќе с пролонгира за уште дополнителни 30 дена. Тоа н значи ''полициски чаc'' за граганите на Македонија, но ''ингеренциитѐ'' на владата на Република Македонија се зголемуваат иако останува техничка. 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Пендаровски на македонските грагани што се наоѓаат надвор од државата им порача да останат каде што с, но ако одлучат да се вратат с добродојдени, а на граганите во Македонија им порача да си седат дома

??????? ???? ?????????

    Во земјата на Хипократ, каде е ствена базата на модерната медицина, изгледа како приватниот сектор е поорганизиран отколку државниот. 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

 ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????  ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Вонредната Состојба само допридонесе да с обелодени тоа што го знаевме, а тоа каде актуелната политичка позиција "ефикасна", а каде н.

??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

   Н можете да ја уништите цела економија, да ги затворите сите дома и не сте сигурни како таа мерка навистина ќе влијае на епидемијата.
Мерката на тотална блокада, сигурно, може да ја уништи економијата и животите на граѓаните да ги погоди полошо од вирусот.

"САМО ОГРАНИЧУВАЊЕТО, УНАЗАДУВА". - МАКЕДОНОН

odima napred 

??????? ???? ?????????

ова е една од главните причини зошто оваа индивидуа не требаше да биде претседател на Република Македонија

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

15/04/2020

од непогодени предвидувања издвојуваме

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

16/04/2020

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

http://www.makedonijaese.com\srebrenaovda.htm

      Медицинскиот персонал кој е во контакт со заболени со ''corona'' - круна вирусот, треба да носи и заштитни наочари, во маската да има крпче напотено со висок концентрат на јонизирана вода, значи да сe ништи вирусот, пед вдишување. Се додека не с вакцинираат со соодветна вакцина против вирусот. 

 Најверојатнo причината за заболени од медицинскиот персонал со вирусот е тоа што, медицинскиот персонал е не заштитен соодветно. Вирусот навлегува во телото на ист принцип како настинка или грип, значи преку устата, носот, очите,.. 

    Заболените треба, како прво да седат во затоплени простории и да консумираат јонизирана сребрена вода, еднаш дневно, за внатрешанa употреба: http://www.makedoniaese.com\srebrenaovda.htm   да ја плакнат устата повеќе пати дневно со јонизирана сребрена вода и да вдишувааат пареа од јонизирана сребрена вода, повеќе пати дневно, а со цел да ги дезинфицираат белите дробови. 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

За жал ''корона - круна вирусот'' е вирус, кој ствара еден вид: настинка, грип и кога повторно ќе паднат температурите пак ќе се врати, масовно. Значи ако си излекуван, пак може да заболиш, ако не с заштитуваш соодветно. 

Затоа, продолжување или ''нова'' Вонредната Состојба, тоа нема значење за народот, тоа ќе допридонесе до доуништување на ионака осетливата Македонска економија. Ако на +19 , сакате да ја продолжите Вонредната Состојба, што ќе биде после 6 месеци на - 0 до +10. Со погрешни оддлуки с ништи и онака докусурената економија во државата

??????? ???? ?????????

господ да им е на помош на болните во МК

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Според весникот "Ла Стампа" вирусот "круна 19",  бил евидентиран уште во месец Октомври 2019 во Италија и до ден денес с заразени дури 35% од населението во Италија, а нивната влада крие.
Конте анти-русофон и шовинист побара дури од Русија и помош.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Странските тајни служби преку нивните измеќари овде, с обидоа да ја префрлат одговорноста за "вирусот", на нас. "Вирусот - круна-19", бил идентифициран во Италија уште во Октомври 2019 година, а нивната влада с уште крие.

??????? ???? ?????????


Полицискиот час е недемокрадски и неадекватен начин на справување со проблемите со епидемијата, напротив, с ствараат гужви, а целта на неспособните и садо-мазохистите од владата беше намалување на гужви, чекање на отворено и студено време, проследено со дожд идеално за заболување од вирусот.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? 

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ???????????????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

Смрди "северна", а.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

твитер шеги 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

Им се ''прдѝ'' на нив и за НАТО и за ЕУ и за нас и за сите, нив ги интересира само нив

Кога вест во весниците ќе стане тоа што ''крка'' владата, а народот им завидува, тоа значи дека таа влада ја промашила целата економска програма и под итно треба да си ги збере парталите.

??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

Тито дојде да с поклони на гробот на Гоце Делчев, но Стево стоката, не.
Стево стоката и неговата банда с србомани кои имаат намера да ја продадат Македонската историја и култура.

 

 

 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

 

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????  

 ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????  ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????  ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

08/06/2020 Републука Македонија

     На овие Парламентарни избори имаме света шанса да ги отстраниме засекугаш овие #ДемониНаАпокалипсата, од водење политика во Републука Македонија.

Да има могу но, да започнеме со овие, бидејќи сé  приоритет.

#ЗаЗатвор

 

од животинско царство издвојуваме

Вистинска катастрофа за демократијата во Република Македонија

 

 

 

        Изборите на дата 15/07/2020 во Република Македонија сѐ измама, нѐ ги признаваме. Сите тие така наречени ''пратеницѝ'' што ќе седнат во Собранието нa Република Македонија, с предавници на демократијата. 

Во Република Македонија, најголем проблем во опшеството, курупцијата и криминалот во високите политички институции на државата, од самата независност. И на овие избори кои с одржаа на 15/07/2020, излегоа, ПОЛИТИЧАРИ КОИ CЀ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeтcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo. - МАКЕДОНOH.

 

 

 

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 03 - 05 - 2009, е конструирана страницата на Македонија СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и с смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 - 03 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страница на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

vvVASILEON ALEXANDROY MAKEDONONvv
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedoniaese.com ,  info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.