... ВЕСТИ

07/ 08 / 2016 Македонија

        Без коментар:

11/ 08 / 2016 Македонија

Можеби во очите на некои граѓани на Р. Македонија овие политичари се херои, ма тоа за жал не е така,.. зошто, ќе ви објаснам.
    

                    E евидентно дека и после повеќе децении на Независност на Република Македонија, државата нема изработено план за елементарни непогоди.

Прецедателот на државата ја донира неговата плата,.. ок, граѓаните само иницијативно се организираат, носат, испраќаат материјална, финансиска и физичка помош,.. во ред, ма Државата Македонија нема ''Кризен штаб'' за елементарни непогоди, не дај боже воени, или некои други видови кризи. Ако има ''Кризен штаб'' за елементарни непогоди, не функционира како треба.

Ова не е прв пат држававата да не е подготвена, a за тоа сносат негативнa одговорност сите поранешни и сегашни политичари од Р. Македонија.

АРМ се потпира на КФОР и неговата механизација, значи на надворешна помош, од тука гледаме не е подготвена за елементарни кризи и итн.

Зошто АРМ не се опреми со потребната инжинериска механизација, барем еден батаљион?

Што правеа до сега овие горе на сликите политичари, зошто не организираа некој систем на подготовка и план на справување со елементарни непогоди?

Каква е подготовката за други елементарни непогоди со поголеми размери, како на пример, суша, земјотрес, не дај боже војна,.. од досега констатираното, виденото и стореното на терен, незадоволително и негативно.

За елементарни непогоди од секој вид, Државата Македонија треба да подготви и чува залихи на подолг временски период на: вода, храна, облека, монтажни живеалишта зa неколку илјади граѓани. Државата Македонија треба да подготви лесна и тешка инжинериска механизација со една ''екипа'' од неколку илјади граѓани, која ќе се опреми со соодветна механизација, технологија и опрема, која ќе се вежба кога нема елементарни непогоди, а употребува за не дај боже.

Без ефикасен кризен штаб за справување на елементарни непогоди, секоја држава самата себе, по прецизно неодговорните политичари кои не го организирале тој систем, ѓи ставаaт во животна опасност граѓанитe од таа држава, во случај на најразновидни елементарни непогоди.

Настраданите од невремето имаат потреба од економска и стручна помош, а не од 3 - 4 политичари кои се ''гребат'' за јавна политичка функција на идните избори.

 

 

... ВЕСТИ

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

 

АРМ одбележува 24 години од формирањето

18.08.2016 | 11:33
Македонија

 

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. 

 

Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се штедат сопствените ресурси, порача претседателот на Македонија Ѓорге Иванов во обраќањето по повод одбележувањето на 18 август – Денот на Армијата, осврнувајќи се на неодамнешните поплави кои го зафатија скопскиот регион.

 

Иванов упати  повик до надлежните институции од системот за управување со кризи и од системот за заштита и спасување да постапуваат во согласност со своите законски надлежности,...

 

03.10.2016, 12:50

Спасовски: Неопходен е ефикасен безбедносен систем за кризни состојби

 

''Македонија е изложена на безбедносни ризици поради што е потребно да се изгради ефикасен концепт на безбедност'',...

- МАКЕДОНОН

Е евидентно дека Р. Македонија ќе функционира и без Н. Груевски како прецедател на влада на државата, со сигурност многу подобро, тоа важи за сите политичари од Македонија кои се осудувани или се под истрага за криминал.

Тоа не значи дека ќе потече мед и млеко низ улиците на Македонија, ма е еден чекор поблиску до Цивилизираниот Свет,.. патот е долг до тој Свет.

Граѓаните на Република Mакедоннија треба да разберат, а и несовесните политичари, дека корумпирани политичаpи не се признаваат во Цивилизираниот Свет. Тие корумпирани политичари од Цивилизираниот Свет ќе бидат игнорирани,.. тоа значи ќе биде игнорирана и сметана за назадна и недемократска нашата држава Република Mакедоннија,.. доколку се изгласаат корумпирани политичари кои се осудувани или под истрага за криминал.

 

 

 

 

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  АЛЕКСАНДРОЈ   МАКЕДОНОН

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
aваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.