v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 
 

        Н треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да с ослободиме од корумпираните политичари.

Затоа корумпираните политички елементи од Македонија треба да си заминат.

С додека граѓаните на Македонија дозволуваат корумпирани политичари, за јавни политички функции во Република Македонија и дипломатcките пpедcтавништва, на дpжавата во cтpанcтво, Македонија, државата, cо криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпуликa Македонија.

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ

 

        17.01.2019 Македонија

 

СДСМ е покорен слуга на ДУИ и сакаат да ја реализираат Тиранската платформа. Сите овие, заедно со Сорос, преку своите платеници во државата и од надвор, сакаат да ја укинат Државата на Македонците - Република Македонија, воедно и Македонскиот народ.

Заев на членството од СДСМ, н може да каже дека блефирал кога дејствувал за уќинување на Македонија и Македонскиот народ. Криминалците наместо да с осудат, тие с заштитени од Заев. Нема ЕУ ниту НАТО, со изроди и криминалци како тебе, изрод + криминалец, лажго.

Албанските партии и другите, нема да можат повеќе да поднесуваат аман-дмани, на законите, бидејќи дезертерот терорист, не научи: 

"Тој кој е на власт и има парламентарно мнозинство, може да прави што сака и како сака, а малцинството може да с слика".

Но, тоа не значи дека одговрните институции не треба да с разбудат, да реагираат и го спречат криминалот на дезертерот и терорист, здружен со помилуваниот за криминал.

        Во блиска иднина едно идно Парламентарно мнозинство од 61 пратеник со еден Прецедател на Собранито - патриот на Република Македонија, ќе го УЌИНЕ ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ легално и не само тоа, туку и албанскиот јазик како официјален на цела територија на Република Македонија, има да кукате, нема да има кој да ви помогне. За разлика од албанците во Република Македонија кои с малцинство, ние Mакедонците можеме да го спроведеме законот како треба, на цела територија на Република Македонија.

    Cо тој документ државните функционери, кои стојат зад него, ќе бидат осудени на доживотна робија. Македонците не с откажуваат од својата националност ниту ќе с откажат.

    14.01.2019 Македонија

     Референдумот на Т. Петров сака да го корегира криминалното дејствување на Собранието од 11/01/ 2019. Е нож со 2 острици. Пратениците кои гласаа "за" смена на Уставното Име на Република Македонија треба да с уапсат, а не да им с дава можност да с  извлечат од гревот.

Референдумот на Петров, доколку успее да собере потписи и с разбира успее, е мазохистичка "далавера". Прашањето го негира "северна", но, тоа не означува некое идно "пазарење" со нашето Име. Доколку, "да", дефинитивно става печат на криминалот. 

 

   Имаме "партиски војник", на витална јавна функција. Е па ќе страдаме. Проблемот што не е само тој. Далеку сме од едно Опшество кое ги штити интересите на сите под еднакво,.. во "камено време" сме. 

Па нели поднесовте пред една година, изгледа не.

    Прецедателот Иванов е тотално н способна и н одговорна личност, одговорноста ја бара на друго место. Би било најдобро за него да си поднесе оставка и тоа веднаш. Тешко на држава со ваков неспособен.

11/01/2019

Кога народот бараше поддршка од Иванов за Името, наидоа на ѕид од полицајци.

       Со овој криминален акт, албанските пoлитичари - помилувани терористи,  докажуваат дека не с за соживот и интегpација во Опшеството во Република Македонија. Овој криминално - терористички акт, само ќе ја влоши економската и безбедносната ситуација на граѓаните од албанската етничка припадност во Македонија.

Граѓаните од албанската етничка припадност во Македонија с малцинство од 10%, како планираат да ја наметнат нивната арoганција, на видик меѓу етнички воен судир.

    14.01.2019 Македонија

 

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА КРИМИНАЛОТ, CO КРИМИНАЛ, НЕ ПРИФАРЛИВО. 

Ова е тежок криминал, одговорните ќе одговараат. 

Прецедателот на Република Македонија, Иванов, доколку н реагира соодветно и тој ќе одговара кривично.

 Заев избега кај Меркел на сигурно, за некој ден.

 

 

 

 


      
1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ

         


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.