... ВЕСТИ

срамно изложените посмртни останки на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација - Филип Македонски  

  

              Грчките археолози 1977 година прават осквернавија на моштите на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација - Филип Македонски, за што нивниот главен \'\'археолог\' и се здобил со титулата \'\'Mакедонски\'\'.

Но сега која е таа садо-мазохистичка потреба да се изложат јавно посмртните останки на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација, како туристичка атракција.... без никакво чуство и почит врз најславниот човек во своето време, ма и потоа.

гробницата на Филип ВТОРИ Македонски и грчките манипулации

*** Мали исправки верувам дека и господин Поповски се сложува, НЕ '' Кутлеш '' ( е турски значи котел ) или '' Вергина '' ( грцитe го преименуваат локалитетот 1925, вергина - девица ) , МА правилно е древниот македонски град Еге кој бил и долго време престолнина на Македонската Држава.

Во однос на ''хелинизмот'' треба да се замени со ''атињани'' или некои поедини градови држави, ''хелените'' тоа биле религија не нација.

Денес грците кои не се '' антички'' ма датираат од 1830 година па навака, под поимот ''хелинизам '' кој е религија НЕ нација, сакаат да прават некој антички народ или ''интелигенција''.

Подобро би било е да грците не ce занимаваат со ''археологија'' повеќе на ''северот'', тoa не е за добро за вистината за Македонија, бидејќи артефактите ( со писмо ) што не го разбираат, ги уништуваат. Hи покажуваат слики, мозаици, фигури итн., МА никако артефакти со писмо. Сакаат да прикажат дека тиe што ги поробиа 150 години земјите под преминот Термобили, или тие што прегазија се до Индија не знаеле да читаат и пишуваат.

Нај вредните археолошки откритија се на север не во центарот или на југ, не само во Грција денешна, ма и во светот.

 

... ВЕСТИ

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

 

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

      BACИЛEOH Alexandroy Makedonon МАКЕДОНОН

  АЛЕКСАНДРОЈ   МАКЕДОНОН

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обож
aваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.