v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  02.02.2020 Македонија 

 ??????? ???? ?????????

'' Aко малото лавче расте меѓу овци, кога ќе порасне, ќe биде само една голема овца'' - Филип Македонски

??????? ???? ?????????

''Ако сакаш никој да н те критикува, н вели ништо, н прави ништо, биди никој'' - Аристотел Македонски

??????? ???? ?????????

'' Не c плашaм јас од војска од лавови предводени од една овца, туку од ЛАВ кој предводи војcка од овци '' - Александар Македонски

 

МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

??????? ???? ?????????

         

 

??????? ???? ?????????

 

Виц 9.

Кој сте вие?

            - Ние сме 6 - те коњаника на Апокалипсата:

Војна, Глад, Жед, Студ, Епидемија и Смрт.

А кој е тој седмиот позади вас, кој е?

           - Тој е македонски политичар. Тврди дека и без нас, може да си го уништи својот народ.

 

??????? ???? ?????????

Црвен картон!

 

Виц 8.

Немојте да му верувате на министерот за здравство Филипче, дека за одење во супермаркет ви с потребни само маска и ракавици.
Јас бев утрово бараат и пари.

Виц 7.

Во старо време секој газда имал и задолжен за тепање глувци. После долги години дошло време стариот задолжен за тепање глувци да отиде во пензија и да биде заменет со помлад. Стариот го советува помладиот:

            - Слушај ме мене помлад заменику, ќе тепаш само по еден глушец на ден, ниту помалку ниту повеќе.

Но, помладиот, не го послушал постариот, па за еден ден ги отепал сите глувци. 

Го гледа газдата, еден ден како седи помладиот задолжен за глувци, како седи и го прашува:

             - Има ли глувци денес?

Задолжениот за глувци:

             - Н нема, ги отепав сите пред 8 дена.

Газдата, задоволен, во ред, тогаш одмарај.

После некој ден го гледа газдата глувчарот како седи и го прашува:

             - Има ли глувци денес?

Задолжениот за глувци:

            - Н нема.

Газдата задоволен, оддлично, тогаш одмарај.

Другиот ден газдата го прашува глувчарот:

             - Има ли глувци денес?

Задолжениот за глувци:

             - Н нема.

Газдата презадоволен: Bо ред, тогаш оди си дома, нема потреба повеќе од тебе, тукa.

 

Виц 6.

Психијатар од Бардовци ги одбира најпаметните 5 пациенти и им вели:

            - Кој ќе помине преку отворот за клуч, слободен.

Првиот пациент, с затрчува удира со главата во вратата и во несвест, исто вториот, третиот и четвртиот, додека петтиот, му вели на психиjатрот:  

            - Докторе, н сте фер.

Психијатрот:

             - Е најпосле еден паметен.

Пациентот 5:

             - Докторе н сте фер, бидејќи од другата страна сте го ставиле клучот, инаку ќе поминaм преку отворот за клуч, гараннтирано.

 

Виц 5.

Го прашал наш ''печалбар 1'' со повеќе годишно искуство, ново дојден ''печалбар 2'', во Германија, како се вика, ''дојди тука'', на германски.

Печалбар 1 одговара: 

            - ''КОМ ХИА''.

Печалбар 2:

             - Мммм многу лесен бил овој германскот, ако може само уште едно прашање, како с вика ''оди таму''?.

Печалбар 1:

             - Паaa, како прво, одиш таму и од таму, викаш, ''КОМ ХИА''.

Печалбар 2: 

             -- Еееj овој германскиот јазик бил многу лесен, но многу с пешaчело.

 

Виц 4.

Ги пратиле пацинтите од Бардовци на бања и тие сите веднаш во базент, почнале да се фрлаат, после 5 минути еден клиент од бањата прашува еден од ''пациентите од Бардовцѝ'':

            - Зошто вака с фрлате во базенот?

Пациентот од Бардовци:  

            - Па ако с пофрламе уште 5 минути ни ветија дека ќе ни пуштат и вода, во базенот.

 

 

Виц 3.

Oди партиски функционер од ДП'НЕ на митинг и пред народот:

            - Го гледате ли овој мост!?

Народот: 

            - Да, го гледаме.

Партискиoт функционер од ДП'НЕ:

             - Еее тој мост требаше да биде подолг за 50 метри.

Oди партиски функционер од СДС на митинг и пред народот:

             - Народе го гледате ли овој мост таму?

Народот: 

             -- Н, не го гледаме.

Партискиoт функционер од СДС:

            - Еее таму требаше да има мост. 

 

 

Виц 2.

С вози поп на велосипед и го запира еден полицаец негов познаник и го прашува:

            - Попе каде вака со велосипедот?

Попот: 

           - Еве со господ напред.

Полицаецот:

          - Оооопаа попе двојца на велосипед, не може, мора да пишам казна.

Попот: 

            - П'у неверник.

Полицаецот:

            - Попе, дружба си дружба, a служба си служба, 50 евра казна за плукање, на јавно место.

Попот: 

            - Па добро, еве имам 100 евра.

Полицаецот:

             - Ок, попе, де плукни уште еднаш, зошто немам ситно да ти вратам, а тоа што с возите двајца на велосипед, ''ќе замижам'',  ама само зошто с познаваме.

 

Виц 1.

На локална автобуска станица, едно младо момче трча по автобусот штo туку тргнат, возачот запира и му ги отвора вратите нa автобусот и момчето задишано влегува.

Една дама во автобусот, му вели на момчето, шеговито: 

           - Нели си знаел дека по градски автобуси и жени н с трча.

Младото момче задишано:

             - Сe трча, се трча, с додека не се качиш.

 

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.